október 27, 2021

Minden, amit az Aloe Vera-ról tudni kell!

A liliomfélék családjába tartozó aloe vera jótékony hatását már az ókorban ismerték és használták a gyógyászatban. Számos megnevezéssel volt ismert, mint például mennyei vessző vagy az élet növénye. Tudtad, hogy az ókori Egyiptomban az örök élet szimbólumaként tisztelték?

Cikkünkben körbejárjuk, hogy mi mindenre is jó ez a csodanövény és, hogy ma hogyan használják!

Egy kis történelem

Az aloe vera eredeti élőhelye Afrika és Dél-Arábia, napjainkban azonban már a világ számos országában termesztik. Elsősorban olyan helyeken, ahol az éghajlat alkalmas a szabadföldben való nevelésére.

Az évezredek óta használt növényt, Egyiptomban Kleopátra is használta szépségének ápolására. Sőt, a Királyok Völgyébe vezető út mentét aloe vera díszítette a túlvilágra készülő uralkodók eledeleként, de az előkelők mumifikáláshoz használt anyagok egyik fontos elemeként is szerepelt.

A Közel-Kelet számos népe vélekedett úgy, hogy az aloe nedve bölcsességet és halhatatlanságot nyújt. Az Ószövetség szent könyveiben és az Újszövetségben is találunk a növényre való utalásokat!

Jelenleg az aloe 250-300 fajtája ismert, ezekből azonban gyógyászati célokra az aloe vera (Aloe Barbadensis Miller) a legalkalmasabb. Nevét egy Miller nevű botanikusról kapta, ő volt az, aki elsőként írta le tudományosan a növényt, melyre Barbados szigetén talált rá, tőle kapta a növény az Aloe Barbadensis Miller nevet.

Csodatévő hatóanyagok

Ennek a kaktuszhoz hasonlító növénynek kizárólag a leveleit használják alternatív gyógyászati célokra. Eddig 240 féle növényi hatóanyagot azonosítottak benne, melyek egymáshoz viszonyított aránya tökéletesen igazodik a szervezetünk igényeihez.

Tartalmazza az összes vitamint, valamint vasat, nátriumot, magnéziumot, cinket, esszenciális aminosavakat és enzimeket. Ezekben a hatóanyagokban növény belső húsának gélszerű anyaga a leggazdagabb, éppen ezért ez szolgál alapul az aloeből készült különböző csodaszerek előállításához.

Számtalan betegségre, bőrelváltozásra és emésztőszervi problémára sikeresen alkalmazható, hiszen az emberi szövetek legmélyéig képes behatolni. Serkenti a sejtnövekedést, tisztítja a szervezetet, méregtelenít, valamint erősíti az immunrendszert. Az aloe vera továbbá rendkívül hatékony a fertőzések megelőzésében és remek gyulladáscsökkentő is.

One thought on “Minden, amit az Aloe Vera-ról tudni kell!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük