október 27, 2021

A zab és a zabkása

Már a kelták is használták az  egészséges életmódot követők egyik nagy kedvencét. Egy igazi superfood .Rostban és tápanyagban rendkívül gazdag, ennek pedig az az oka, hogy bár hántolják, ezzel azonban nem távolítják el a csírát és a korpát. Magas rosttartalma és könnyen emészthetősége hozzájárul a gyorsabb anyagcseréhez valamint gyulladásgátló anyagai  és  lúgositó hatása védi a gyomrunkat is. Emellett fontos vitaminokat és nyomelemeket tartalmaz mint pl. B,E vitamin, vas, kálium, kalcium .

Így akár reggelire is kiváló választás, segítségével lendületesen energiával teli indulhat a napunk.

Zabkása recept ahogy én csinálom

1 bögre tej

0,5 bögre víz

csipet só

1 bögre zabpehely

A tejet és a vizet elkezdem melegíteni, majd hozzáadom a sót és a zabpelyhet is. Folyamatosan kavargatom míg sűrűsödni nem kezd. ekkor félrehúzom és lefedve hagyom pihenni kb 5-10 percig.Én édesíteni külön nem szoktam. Rengeteg mindennel variálható ,akár friss gyümölccsel ,kakaóval ,fahéjjal vagy lekvárral. A variációknak csak a képzeletünk szabhat határt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük